donderdag 23 mei 2013

"Bingo"

"Bingo!"

Dat hadden we op donderdag 23 mei 2013 rond half drie 's middags in de Openbare Bibliotheek van Oss uit kunnen uitroepen. Dat deden we niet. Bibliothecarissen kienen niet zo vaak. Maar ze zijn wel blij als ze iets leuks ontdekken. Dat een bepaalde zin door Google niet wordt herkend. Nul (0) treffers oplevert!!! Die zin moet wel tussen ".." staan. En op dat moment was dat volgens Google een unieke zin. Uiteraard moet je realistisch blijven en weten dat Google veel indexeert maar lang niet alles. Dus kan "Oefenen voor een andere tijd" al eens eerder zijn gebruikt en gepubliceerd. Maar, toch, het geeft een goed gevoel.

Een blog aanmaken
Dus kort daarna dit blog aangemaakt. Omdat deze zin het nieuwe jaarthema wordt van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. In het seizoen 2013-2014. Het tiende jaarthema sinds we daarmee in 2004 begonnen.

Deze zin komt ergens vandaan. Verwijst naar iets. Is boven komen drijven na een maandenlang durend proces. Hoe dan ook, over deze zin, dit thema is veel te vertellen. Maar niet nu. Het loopt tegen twaalven. En, warempel, als je nu googlet krijg je één treffer.

Wordt kortom vervolgd. Het woord oefenen verwijst - alvast een tipje - naar de Duitse filosoof Peter Sloterdijk die vindt dat we ons leven moeten veranderen en vooral veel gaan oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten