vrijdag 28 februari 2014

Oefenen voor een andere tijd Oss zondag 25 mei 2014


Op zondag 25 mei wordt in en rondom de bibliotheek Oss de (eerste) Oefen-bijeenkomst van de gemeente Oss gehouden. Van twaalf tot vijf uur 's middags kunt u kennis maken met uiteenlopende mensen, bedrijven, instellingen en organisaties die op hun manier aan het oefenen zijn voor een andere tijd.

Deze Oefen-bijeenkomst is de eerste die door de bibliotheken in Noord Oost Brabant wordt georganiseerd. In 2014 en 2015 zullen andere bijeenkomsten worden georganiseerd. Klik hier voor een achtergrondartikel.


25 mei - Cultureel Uitje Oss
Op deze zondagmiddag organiseren de samenwerkende culturele instellingen in Oss voor de eerste keer dit festival. Het wordt als volgt aangekondigd:
Met de organisatie van 'Cultureel Uitje Oss' hebben de culturele instellingen de krachten gebundeld. Muzelinck Centrum voor de Kunsten, Theater De Lievekamp, Bibliotheek Oss, Cultuurpodium De Groene Engel, Museum Jan Cunen, Stadsarchief Oss en Verenigd Oss laten op zondagmiddag 25 mei iedereen kennismaken met uiteenlopende vormen van kunst en cultuur. Door het gevarieerde programma-aanbod is 'Cultureel Uitje Oss' een nieuw evenement voor zowel kinderen als volwassenen. Het programma speelt zich af in de deelnemende instellingen, maar ook daarbuiten.

De bibliotheek presenteert haar aandeel als volgt:
De Bibliotheek Oss richt zich deze middag op de toekomst en haalt de buitenwereld binnen: samen 'Oefenen voor een andere tijd’. De maatschappij is aan het veranderen. Overal om ons heen zien we van onderaf initiatieven en veranderingen opkomen. Op zondag 25 mei kunnen zoveel mogelijk mensen kennis maken met vernieuwende initiatieven die in Oss spelen of gaan spelen.


Het programma
Op dit moment wordt het programma samengesteld. Mocht u interesse hebben om als 'oefenaar' mee te doen dan gelieve dit formulier in te vullen. We nemen daarna contact met u op om de mogelijkheden om aan deze dag deel te nemen te bespreken.


(woensdag 19 maart 2014)
Hans van Duijnhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten