dinsdag 14 januari 2014

Kwartiermakers Oss

Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur zitten vijf ervaringsdeskundige kwartiermakers, verdeeld over twee locaties, klaar om Ossenaren te woord te staan. Kwartiermakers ondersteunen mensen bij hun psychische, psychosociale of maatschappelijke problemen, en stimuleren hen in hun herstelproces. Bijvoorbeeld door hen te helpen het sociale netwerk te verbreden, of hen door te verwijzen naar mogelijkheden om ‘verder te komen’, zoals herstelgerichte cursussen, dagactiviteiten of vrijwilligerswerk.  Kwartiermakers kunnen “cliënten” ook koppelen aan de juiste mensen of organisaties bij specifieke ondersteuningsbehoeften of sociale activiteiten. Zij hebben een breed netwerk en werken vanuit een brede ervaring, ook waar het de ‘te bewandelen paden’ betreft.
Ervaringsdeskundige kwartiermakers zijn géén hulpverleners en werken dus anders.

Alle inwoners van Oss, die behoefte hebben aan ondersteuning, zijn van harte welkom. Een indicatie is niet nodig en de ondersteuning is gratis.

Doel van de Kwartiermakers is:
Mensen met (psychische, psychosociale of maatschappelijke) problemen ondersteunen, zodat ze vanuit hun eigen kracht beter kunnen functioneren en meedoen in de samenleving.
Contactgegevens
kwartiermaken-oss@doorenvoor.nl
Locatie Ussen:
in de ruimte achter Wijkcentrum De Hille
Looveltlaan 25 (ingang achterkant, aan de Saturnusstraat)
06-4596555 Locatie Oss-Zuid:
Buurthuis Kortfoort
Floraliastraat 93
06-4713817

Geen opmerkingen:

Een reactie posten