dinsdag 14 januari 2014

Appeltje Eitje Oss

Spullen over? Bij Appeltje Eitje kun je ze met mensen uit de buurt ruilen tegen alledaagse boodschappen.

Uit het Brabants Dagblad van 27 maart 2014:
Corinne Pennings zag tot haar grote afschuw een prachtige bank naar de stort verdwijnen. Dat kan zo niet, dacht ze en nog geen dag later lanceerde ze facebookpagina Appeltje-Eitje. Een facebookpagina waar je alles kunt aanbieden, zolang je maar ruilt tegen alledaagse boodschappen tot een bedrag van tien euro.

De eerste pagina was alleen bedoeld voor Beek en Donk, omdat ruilen binnen ‘loop- en fietsafstand’ moet zijn. Maar de pagina werd populair, ook buiten de grenzen van Beek en Donk. Inmiddels heeft Appeltje-Eitje meer dan 10.000 leden verdeeld over achttien facebookgroepen voor onder meer Veghel en Uden. Behalve Corinne, houden twintig beheerders, waaronder Pauline Thijs, vrijwillig de verschillende pagina’s bij.

Appeltje-Eitje is inmiddels zo groot geworden, dat Corinne en Pauline een website op poten hebben gezet. "De regels zijn nog steeds hetzelfde en ook hier kun je binnen je eigen regio zoeken, maar de website is overzichtelijker én voor iedereen toegankelijk," leggen Corinne en Pauline uit.

Contactgegevens
Appeltje Eitje Oss
www.appeltjeeitjeruilen.nl
facebook-pagina Oss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten